Cultură

Premieră culturală în capitală: Teatrul Național lansează revista „În culise”

În revistă sunt afișate succesele actorilor, spectacole, impresiile oamenilor de cultură și interviuri cu „generația de aur” a Teatrului Național Mihai Eminescu (TNME). La eveniment au fost prezenți actori, critici de teatru și ministrul Culturii Monica Babuc. „Este suficient să privim în jur și vom vedea foarte mulți oameni care nu citesc, nu se cultivă, nu au cumpărat în viața lor o revistă, un roman, un bilet la teatru. Am vrea prin această revistă să-i ajutăm pe acești oameni, să-i convingem să vină la un spectacol, să guste din deliciile artei. Să-i ajutăm să se regăsească în frământările personajelor de pe scenă”, scrie criticul de teatru Irina Nechit în pagina de deschidere a revistei.

Ministrul Culturii, Monica Babuc a declarat că îi dorește o viață lungă „În culise” și încurajează toate teatrele din Republica Moldova să creeze un asemenea dialog dintre spectator și teatru. „Revista noastră este un spațiu de comunicare destinat celor care fac teatru, celor care vin la teatru și celor care nu știu ce-i teatrul și urmează să-l descopere”, a declarat directorul TNME, Petru Hadârcă.

Revista „În culise” este trimestrială, iar în celelalte luni Irina Nechit, coordonatoarea acestei reviste, își propune să lanseze un ziar cu toate reușitele actorilor, repertorii lunare și evenimentele desfășurate în teatru.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *