Social

PREMIERĂ în R. Moldova. Tehnica militară din dotarea a trei armate străine va ajunge prin punctul de trecere Leușeni pentru antrenamente în contextul summitului CPE

Armata Națională anunță desfășurarea în Republica Moldova, în premieră, a exercițiului multinațional „Bastion Aerian”.

De asemenea, la antrenamentele de la Baza de Instruire Bulboaca va fi implicată tehnica militară din dotarea Armatei Naționale, precum și cea a armatelor franceze, române și britanice.

În perioada 25-27 mai curent, unitățile de transport militar vor intra în Republica Moldova prin punctul de trecere Leușeni. Ulterior, unitățile de tehnică se vor deplasa pe traseul Leușeni – Chișinău – Baza de Instruire militară Bulboaca.

„Urmare a participării la exercițiul „Bastion Aerian 2023”, vor avea loc deplasări de tehnică militară pe teritoriul național”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cu alte cuvinte europenii închid spațiul aerian în zona de desfășurare a meeting -ului European în RM pentru a nu avea surprize neplăcute de la moscălie. Perfect normal și de bun simț. Fără asta garantat nu ar fi avut loc acest summit al Europei de la Chișinău. Moldova nu are cu ce să asigure acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *