Eveniment

Premieră. Militarii Armatei Naționale au primit locuințe de serviciu

u această ocazie, ministrul Anatol Şalaru a înmânat cheile de la apartamentele de serviciu familiilor militarilor, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Complexul rezidenţial din strada Vasile Lupu, sectorul Buiucani.

Anatol Şalaru a menţionat că acesta este primul proiect de asigurare a militarilor Armatei Naţionale cu spaţiu locativ.  Potrivit directorului Departamentului Dotări al Ministerului Apărării, colonelul Sergiu Voinu, construcţia clădirii a fost demarată în 2014 de către compania de construcţii Astercon.

Sursa a specificat că blocul, care a fost dat în exploatare la începutul anului 2016, are apartamente cu 1, 2 şi 3 odăi, cu suprafaţa de la 33 m2 pînă la 75 m2.  „Fiecare locuinţă are finisajele şi dotările necesare, inclusiv bloc sanitar, contoare, cazane de încălzire autonomă, aragazuri”, a menţionat colonelul Voinu.

Directorul Departamentului Dotări a specificat că apartamentele respective sunt locuinţe de serviciu şi au fost oferite militarilor în conformitate cu Legea Nr. 75 din 30.04.2015 cu privire la locuinţe (http://lex.justice.md/md/358764/), dar şi în baza Hotărârii de Guvern nr.874 din 22.12.2015.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *