Economie

PREMIERĂ PENTRU MOLDOVA: INSTRUIRE antreprenorială la SATE

Incubatorul de Afaceri Larga este primul de acest fel în mediul rural al ţării şi a fost creat în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, scrie IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord, sediul incubatorului a fost dotat cu tehnică şi echipament modern, astfel încât agenţii economici din 8 localităţi din Briceni să-şi sporească activitatea economică şi să consolideze climatul investiţional din regiune.

Firmele rezidente vor beneficia de oficii la preţ accesibil, consultanţă şi instruire antreprenorială, costuri de administrare reduse etc. Marcel Răducan, ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, prezent la evenimentul de inaugurare, a spus că susţinerea dezvoltării sectorului privat face parte din priorităţile de finanţare ale Fondului Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR), iar incubatorul de afaceri Larga constituie un factor important prin care se urmăreşte şi atragerea tinerilor în dezvoltarea regiunii.

Pentru crearea incubatorului de afaceri din Larga au fost cheltuiţi peste 4,8 milioane de lei, bani alocaţi de Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională şi Primăria comunei Larga.

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *