Economie

Premieră pentru R. Moldova: Energocom a vândut Ucrainei 1 MWh de energie electrică în regim de testare

SA „Energocom” a vândut Ucrainei, în calitate de test, 1 MWh de energie electrică. Până acum compania doar cumpăra energie electrică de la producătorii ucraineni, potrivit Radiomoldova.md.

„În cadrul acestui test energia electrică a fost procurată din Uniunea Europeană, a tranzitat sistemul energetic moldovenesc și a fost vândut furnizorilor ucraineni”, se arată în comunicatul companiei.

Potrivit Energocom, profilul companiei, dar și înscrierea recentă pe unica platformă europeană de rezervare a capacităților de electricitate JAO, permite întreprinderii să deruleze astfel de tranzacții.

De asemenea, Energocom a precizat că analizează toate procedurile de tranzit pentru a fi pregătit pentru orice situație de pe piață.

Menționăm că, în luna martie curent, Energocom a obținut dreptul de a rezerva capacități de energie electrică pe platforma europeană JAO. Odată înregistrată, compania își mărește posibilitățile de a achiziționa electricitate din orice țară europeană. JAO este singura platformă din UE care licitează dreptul de transport la toate frontierele interne ale comunității europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *