Actualitate

Premieră pentru Republica Moldova! Primul satelit, elaborat de UTM, va fi lansat în spațiu de către nava companiei SpaceX

Agenția Spațială Japoneză JAXA va asigura transportarea acestuia în SUA pentru a fi, ulterior, lansat în spațiu de către nava cosmică a companiei SpaceX, transmite replicamedia.md.

„Activitatea respectivă se desfășoară în cadrul unui program internațional. Centrul Național Tehnologii Spațiale UTM a fost selectat de Agenția Aerospațială a Japoniei (JAXA) și Oficiul Națiunilor Unite pentru Spațiu (UNOOSA) pentru Programul KiboCUBE, în scopul lansării în acest an a nanosatelitului TUMnanoSAT de pe Stația Spațială Internațională. Satelitul este dezvoltat în conformitate cu standardul internațional CubeSat cu misiuni educaționale și de cercetare. Lansarea în spațiu a primului satelit al Republicii Moldova va avea un impact major în îmbunătățirea calității studiilor de Inginerie și a integrării Republicii Moldova în comunitatea de țări care dezvoltă tehnologii spațiale”, este menționat într-un comunicat al UTM.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *