Social

PREMIERĂ. Președinta Adunării Naționale a Franței vine într-o vizită oficială în R. Moldova

Președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 29 iunie – 1 iulie curent, unde se va întâlni cu exponenții conducerii actuale de la Chișinău și va ține un discurs în Parlamentul Republicii Moldova, relatează Ziarul Național.

Parlamentul de la Chișinău precizează că aceasta este prima vizită în Republica Moldova a unui președinte al Adunării Naționale a Franței în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-franceze.

Potrivit sursei citate, președinții parlamentelor de la Chișinău și Paris, Igor Grosu și Yaël Braun-Pivet, vor semna Acordul de cooperare interparlamentară între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Franceze.

De asemenea, Președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, va rosti un discurs în ședința plenară a Parlamentului, planificată pentru vineri, 30 iunie. Ulterior, cei doi șefi de parlamente vor susține o conferință de presă.

Agenda vizitei oficialului de la Paris include, de asemenea, întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Dorin Recean, cu președinta Grupului de prietenie cu Republica Franceză, Marcela Adam, cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

La finalul vizitei, în semn de prietenie între Republica Moldova și Franța, președintele Parlamentului Republicii Moldova și președinta Adunării Naționale a Franței vor planta copaci la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *