Social

PREMIERĂ! Republica Moldova, rol de vicepreședinte al Conferinței Internaționale a Muncii: La Geneva participă peste 6 000 de delegați ai guvernelor

Pentru prima dataă, Republicii Moldova i s-a oferit rolul de vicepreședinte al Conferinței Internaționale a Muncii, ajunsă la a 111-a sesiune, eveniment care se desfășoară în perioada 5 – 16 iunie curent la Geneva, Elveția.

Această funcție va fi îndeplinită de secretara de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale Corina Ajder, care va prezida, în această calitate, mai multe sesiuni plenare la care vor participa miniștri, secretari de stat, directori, inspectori de muncă, parteneri sociali, dar și alți oficiali delegați să se expună asupra raportului directorului general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Gilbert F. Houngbo, pe tema „Progresele în domeniul justiției sociale”, scrie Ziarul Național.

„Mă simt onorată că voi putea reprezenta Republica Moldova în acest moment istoric, în care țării noastre i s-a oferit un rol atât de important în cadrul celui mai prestigios forum de discuții internațional care abordează problemele din domeniul social și al muncii. Anume în cadrul acestei conferințe am obținut cu toții drepturi pe care le considerăm astăzi firești: ziua de lucru de 8 ore, securitatea și sănătatea la locul de muncă, concediul de maternitate, vârsta minimă de muncă, weekendul și concediul”, a scris Corina Ajder pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, în acest an, la lucrările Conferinței Internaționale a Muncii, participă peste 6 000 de delegați ai guvernelor, sindicatelor și patronatelor din 169 de țări, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, care vor lucra împreună și vor contribui la adoptarea a noi standarde în consolidarea dialogului social, protecției muncii și uceniciei la locul de muncă, dar și la reafirmarea angajamentelor de realizare a justiției sociale, imperios necesară în contextul problemelor legate de muncă, urmare a crizelor Covid-19, energetice și a refugiaților din Ucraina, potrivit sursei citate.

Din componența delegației tripartite a Republicii Moldova la acest eveniment fac parte ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, secretara de stat Corina Ajder și conducerile Confederației Naționale a Sindicatelor și Confederației Naționale a Patronatului din Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *