Externe

Premierul armean nu a menționat Karabah în discursul său către Armenia

Premierul armean Nikol Pashinian nu a spus niciun cuvânt despre Karabah în discursul său adresat compatrioților săi cu ocazia Zilei Independenței, care este sărbătorită în Armenia la 21 septembrie. Discursul său a fost difuzat de serviciul de presă al guvernului armean.

Pashinian a declarat că Armenia are nevoie de un “mediu fără conflicte” pentru dezvoltarea sa viitoare și că țara ar trebui să meargă pe această cale de dragul independenței.

“Pentru ca aceste condiții să fie complete, este necesară pacea, adică un mediu fără conflicte. Pacea este un factor care asigură și garantează securitatea, precum și independența și suveranitatea”, a declarat Pashinyan.

Potrivit acestuia, generațiile viitoare ar trebui să fie predate Armeniei, “unde oamenii se pot exprima liber, își pot construi fericirea prin muncă liberă și creativă”.

El a adăugat că astăzi Armenia are numeroase premise favorabile în acest sens: democrație, libertatea activității economice și a oricărei activități legale, egalitatea tuturor în fața legii, politica anticorupție bazată pe principii, activitatea economică.

Șeful guvernului armean a mai spus că “în ultima vreme am fost deseori criticat pentru faptul că, atunci când conduc politica externă și regională, mă bazez pe Declarația de la Alma-Ata din 1991 și pe documentele conexe, care au fost semnate și de Republica Armenia.”

“Problema este că Declarația de la Alma-Ata și documentele conexe reprezintă unul dintre factorii fundamentali ai independenței Republicii Armenia”, a spus Pashinyan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *