Internațional

Premierul Armeniei, Pașinian i-a șocat pe Putin și Tokaev cu detalii senzaționale despre războiul cu Azerbaidjanul

După cum s-a raportat anterior, la 13 septembrie 2022, la inițiativa președinției armene a CSTO, a avut loc o sesiune extraordinară a Consiliului de Securitate Colectivă al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă prin videoconferință cu ordinea de zi “Cu privire la agravarea situației în anumite zone de la frontiera dintre Armenia și Azerbaidjan și asistența în rezolvarea situației”.

La reuniune au participat prim-ministrul armean Nikol Pașinian, președintele rus Vladimir Putin, președintele kazah Kassym-Jomart Tokaev ,președintele kîrgâz Sadyr Japarov, prim-ministrul tadjik Kohir Rasulzoda și secretarul de stat al Consiliului de Securitate din Belarus, Alexander Volfovich.

Pașinian dezvăluie două fapte șocante

Nikol Pașinian i-a informat pe șefii de stat cu privire la situația din anumite zone de la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, unde, de la miezul nopții de 13 septembrie 2022, au avut loc confruntări militare care au implicat utilizarea de arme grele și de drone.

Surse din cadrul Secretariatului OTSC au declarat pentru haqqin.az că, sub formă răspuns la întrebările colegilor săi, Nikol Pașinian a făcut o serie de mărturisiri senzaționale.

Întrebat de un șef de stat care a exprimat poziția Azerbaidjanului cu privire la inadmisibilitatea minelor armenești pe întreaga graniță armeano-azeră, precum și la crearea de infrastructură militară la granița cu Azerbaidjanul, Pașinian a declarat că Armenia a luat aceste măsuri pentru a consolida protecția frontierelor sale.

Pashinian a confirmat astfel pentru prima dată acuzațiile guvernului armean, contestate anterior, privind exploatarea ilegală a frontierei de o săptămână și construirea unor baze militare mari în apropierea districtelor recent eliberate din Karabah.

În plus, în timp ce le dădea șefilor de stat detalii despre recentele lupte, premierul armean a oferit numărul real al celor uciși în luptele cu unitățile armatei azere.

Pașinian a precizat că peste 150 de soldați armeni au fost uciși până la 13 septembrie. În timp ce vorbea anterior în parlamentul armean, el a revendicat 49 de morți.

Portalul haqqin.az anunță că află în posesia transcrierii integrale a discursului lui Nikol Pașinian , dar, din motive etice și având în vedere nivelul ridicat de alianță al Azerbaidjanului cu alte state membre ale OTSC, nu a dezvăluit alte mărturisiri senzaționale ale premierului armean, care ar putea șoca publicul armean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *