Externe

Premierul canadian va depune în parlament o lege împotriva discriminării persoanelor transgen

„În pofida tuturor obstacolelor pe care le-am surmontat, a bătăliilor pe care le-am câștigat și victoriilor pe care le-am celebrat, suntem încă martori — și în unele cazuri victime — ale nedreptăților”, a declarat Trudeau.

Premierul canadian a fost onorat la Montreal de Fundația Emergence pentru contribuția sa politică la ‘recunoașterea și respectarea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transgen (LGBT)’, potrivit acestei asociații.

‘Trebuie să continuăm să cerem egalitate și să urmăm drumul celor care au luptat pentru dreptate, cu ambiție și curaj în acțiunile noastre’, a subliniat premierul canadian.

La fel cum a făcut în ultimii ani ca simplu cetățean, Trudeau intenționează să participe vara aceasta la parade ale homosexualilor la Montreal și Toronto, premieră pentru un șef de guvern canadian.

În mod simbolic, proiectul de lege va fi prezentat de ministrul justiției Jody Wilson-Raybould, cu ocazia Zilei mondiale împotriva homofobiei.

În șase rânduri în trecut, un text în acest sens a fost respins de parlament, în principal din cauza opoziției conservatoare. Însă de data aceasta, majoritatea liberală din Camera Comunelor urmează să o adopte.

Săptămâna trecută, și președintele american Barack Obama a publicat directive în favoarea persoanelor transgen din mediul școlar, vizând în mod concret accesul la vestiare și toalete publice în funcție de sexul cu care se identifică persoana și nu în funcție de cel înscris în certificatul său de naștere.

Sursa: Agepres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *