Actualitate

(PREMIERUL DEMIS PENTRU CORUPȚIE REVINE?) Urechean: Drăgăuţanu şi Leancă sunt vinovaţi. Filat a fost pedepsit pe nedrept

„BNM este cea responsabilă de sistemul bancar, de politica monetară în stat. Drăgăuţanu nu trebuia să elibereze acele credite, trebuia să prevină această situaţie. Şi fostul premier Leancă trebuia să se asigure atunci când a semnat acea scrisoare de garanţie privin credtul de la BNM pentru BEM. Ambii sunt responsabili şi trebuie să răspundă conform legii. Pe lângă aceştea cred că sunt vinoveţi mai mulţi politicieni pentru că au fost iresponsabili”, a spus Urechean.

Preşedintele Curţii de Conturi a mai declarat că Republica Moldova este un stat captiv, iar principalii vinoveţi sunt Igor Dodon, Renato Usatîi şi Ilan Shor. „Statul este impotent şi muribund. Dacă nu se va trezi clasa politică, dacă nu va fi formată această alianţă aşa numită pro-europeană până la sfârşitul acestei luni, la toamnă încep majorările şi intrăm în incapacitate de plată Alegerile anticipate înseamnă sfârşitul pentru toate partidele parlamentare. Este necesar să se facă o coaliţie largă. Alianţa în patru ar soluţiona multe probleme”, a adăugat Urechean.

Serafim Urechean crede că Vlad Filat este cea mai potrivită candidatură pentru funcţia de premier. „Acest om a fost pedepsit pe nedrept atunci când a fost demis. Aşa şi nu au fost prezentate dovezi concludente de corupţie. Isteria aceasta cu demisia guvernului Filat ne-a creat doar probleme cu UE, Banca Mondială, FMI. Revenirea lui Filat în fruntea Guvernului ar solutiona multe probleme”, a declarat Urechean.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *