Actualitate

Premierul Filip a anunțat lansarea Programului de dezvoltare a antreprenoriatului feminin în Moldova

În cadrul evenimentului, Premierul a transmis un mesaj de încurajare participantelor la întîlnire, menționînd că micile întreprinderi reprezintă o forţă pentru creşterea economică, iar implicarea femeilor în afaceri va genera nu doar locuri de muncă, dar și dezvoltarea țării la nivel regional.

”Văd aici femei determinate, femei care au avut curajul să inițieze o afacere și priceperea să o dezvolte. Sînteți exemple de succes, de care avem nevoie pentru a promova inițiativa și abilitățile de afaceri printre femei. Sînt convins că un exemplu de succes poate fi mai eficient decît sute de documente și strategii pe care le putem elabora în sprijinul femeilor”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Premierul a vorbit despre acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea condițiilor de afaceri, referindu-se la instituirea moratoriului pe controalele de stat, reducerea actelor permisive, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, facilitarea accesului la finanțare, anunțînd despre elaborarea unui nou proiect de program dedicat antreprenoriatului feminin.

”Am venit la voi cu o veste bună. Guvernul lansează în curînd un program de dezvoltare a antreprenoriatului feminin în Moldova – ”Femei în afaceri”. Programul va derula pe parcursul a trei ani și va fi implementat de ODIMM. Vom începe implementarea Programului chiar din acest an, în proiectul bugetul de stat au fost preconizate în acest scop 10 mln. lei. Însă, în afară de fondurile proprii, Guvernul va solicita acordarea de asistență de la partenerii de dezvoltare. La prima etapă, pentru crearea noilor entități economice vor fi susținute 300 de femei din mediul rural”, a afirmat Pavel Filip.

La final, antreprenoarele au adresat întrebări Premierului și au înaintat propuneri privind eliminarea constrîngerilor în afaceri. Acestea au vizat accesul la finanțare, implicarea femeilor în procesul decizional, politica fiscală, infrastructura de afaceri ș.a.

Întîlnirea a urmărit consolidarea dialogului public-privat, identificarea soluțiilor și oportunităților de implicare mai activă a femeilor în afaceri.

Evenimentul a reunit circa 100 de antreprenoare din toată țara, inclusiv din regiunea transnistreană și Găgăuzia, reprezentanți ai Consiliilor raionale, manageri de proiecte internaționale, reprezentanți ai societății civile ș.a.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *