Război

Premierul georgian afirmă că Rusia a declanșat războiul din cauza dorinței Ucrainei de a adera la NATO

Premierul georgian Irakli Garibashvili a declarat că unul dintre motivele pentru care Rusia a lansat un război de amploare împotriva Ucrainei a fost dorința Kievului de a adera la NATO.

Potrivit premierului georgian, unul dintre principalele motive pentru agresiunea rusă a fost “extinderea NATO. În plus, a spus Garibashvili, au existat “multe alte motive”.

“Nu vreau să speculez, nu vreau să citez declarații ale guvernului rus. Dar unul dintre motive a fost dorința Ucrainei de a deveni membră a NATO. Așadar, vedem consecințele”, a declarat Garibashvili.

Anterior, Garibashvili a declarat că nu vede suficiente eforturi din partea comunității internaționale pentru a crea condiții care să permită discuții de pace privind Ucraina.

Vă reamintim că, în luna mai, Georgia, care nu a susținut sancțiunile împotriva Rusiei din cauza invaziei la scară largă a Ucrainei, a reluat legăturile aeriene directe cu Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Vai de curul vostru de tradatori de tara contra bani si interese personale. Iata un alt dodon in carne si oase.
    Dar care a fost cauza atacarii Georgiei in 2008 si anexarii teritoriilor ei de catre mongoloizi?
    Ne convingem inca o data ca atat Parlamentul European, cat si Comisia Europeana au procedat corect anul trecut fata de parlamentul si guvernul georgian, este regretabil fata de presedintele si o parte din cetatenii acestei tari care meritau mai mult. Sa speram ca inca nu este totul pierdut pentru ei.

  2. Da, bine lucrează coloana a 5-a a Rusiei în Gruzia. Începând cu Bidzina Ivanișvili. Au georgienii multă râie roșie de lichidat.

  3. Apropo, mult râvnita de Rusia sferă de influență ca noțiune nici nu există în dreptul internațional. Este o născocire a țărilor mari pentru a-și asigura interesele sale pe spatele vecinilor. Nu atât țări mari, cât smintite. Mai exact – criminale.

  4. Corect + sa le ia resursele. Razboiul a fost declansat de… arestarea lui ZioKhordokovsky. Cine a fost shareholderul lui? ZioJames of Rottenchilds Paris va imaginati ca nu a cumparat petrolul rusesc cu mostenirea de la masa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *