Externe

Premierul israelian promite ”să lupte până la victorie” în Gaza după ce Hamas a eliberat două ostatice americane

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a promis ”să lupte până la victorie” în Gaza, semn că nici după eliberarea celor două ostatice americane nu va exista o pauză în bombardamentele efectuate de forţele de apărare israeliene (IDF) sau în privinţa aşteptatei ofensive a IDF în enclava palestiniană, transmite sâmbătă, 21 octombrie, Reuters și Agerpres.

Menționăm că gruparea islamistă Hamas, care controlează Gaza, a eliberat vineri, 20 octombrie, două ostatice americane, pe Judith Tai Raanan, în vârstă de 59 de ani, şi pe fiica sa Natalie, de 17 ani, care au fost răpite în timpul atacului Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie.

Astfel, într-o imagine obţinută de Reuters după eliberarea lor se puteau vedea cele două femei înconjurate de trei militari israelieni şi ţinându-l de mână pe Gal Hirsch, coordonatorul Israelului pentru captivi şi persoane dispărute.

”Două dintre persoanele răpite sunt acasă. Nu renunţăm la efortul nostru de a aduce înapoi toate persoanele răpite şi dispărute. În acelaşi timp, vom continua să luptăm până la victorie”, a avertizat Netayahu într-o declaraţie de presă dată publicităţii vineri noapte târziu, potrivit surselor citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *