Externe

Premierul italian în exercițiu Mario Draghi i-a dat asigurări lui Volodimir Zelenski, că Roma nu va ”recunoaște rezultatul referendumurilor” ruse de anexare

Joi, premierul italian în exerciţiu Mario Draghi i-a dat asigurări liderului ucrainean Volodimir Zelenski că Italia ”nu va recunoaşte rezultatul referendumurilor” organizate de către Moscova în teritorii ocupate de ruşi în Ucraina, relatează AFP și News.

Totodată, în această convorbire la telefon, Mario Draghi a confirmat ”susţinerea continuă a Guvernului italian a autorităţilor şi a populaţiei ucrainene în toate domeniile”, anunţă într-un comunicat serviciile sale.

Întrebări se puneau cu privire la o eventuală schimbare de poziţie a Italiei, în urma victoriei, în alegerile legislative italiene, duminică, a unei coaliţii dominate de extrema dreaptă, a şefei Partidului Fratelli d’Italia (post-fascist) Giorgia Meloni.

Însă, Giorgia Meloni, care urmează să devină premierul Italiei, a dat marţi asigurări Kievului de susţinerea sa.

„Ştiţi că puteţi conta pe susţinerea noastră loială a cauzei libertăţii poporului ucrainean. Rămâneţi puternici şi păstraţi-vă încrederea de nezdruncinat”, a scris Giorgia Meloni, adresându-se președintelui Ucrainei.

Ea răspundea astfel unui mesaj transmis de şeful statului ucrainean, în care el o ”felicita” pentru victoria Partidului său Fratelli d’Italia.

„Apreciem susţinerea constantă a Italiei oferită Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse. Contăm pe un parteneriat productiv cu noul Guvern italian”, scria Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *