ActualitateExterne

Premierul Modi, vizită istorică la Kiev

Premierul Indiei, Narendra Modi, a declarat miercuri că va “împărtăşi perspective” cu privire la soluţionarea paşnică a conflictului dintre Ucraina şi Rusia în timpul vizitei sale la Kiev din această săptămână, informează Reuters, conform AGERPRES.

Premierul Modi a plecat în Polonia miercuri, unde se va întâlni cu premierul Donald Tusk, urmând să ajungă la Kiev vineri, în prima vizită în Ucraina a unui prim-ministru indian de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale, în urmă cu 30 de ani.

Vizita premierului indian la Kiev vine la câteva săptămâni după o deplasare a sa la Moscova, în timpul căreia i-a reproşat preşedintelui rus Vladimir Putin războiul care a început odată cu invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.
Premierul Narendra Modi s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în marja summitului G7, care a fost găzduit de Italia luna trecută.

“Ca prieten şi partener, sperăm într-o revenire rapidă a păcii şi stabilităţii în regiune”, a declarat premierul Modi înaintea plecării din New Delhi.

India a cerut în repetate rânduri Ucrainei şi Rusiei să recurgă la dialog şi diplomaţie pentru a-şi rezolva diferendele.

Vizita de două zile a premierului Indiei în Rusia de luna trecută a coincis cu un atac mortal asupra unui spital de copii din Kiev, în urma căruia i-a spus preşedintelui Putin că moartea copiilor nevinovaţi este dureroasă şi înspăimântătoare şi a cerut soluţionarea conflictului.

Liderii ucraineni au cerut Indiei să ajute la reconstruirea economiei ţării sfâşiate de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Ce sa-i faci !
    Populime numeroasa, foame mare ,iar tatuca Putin nu mai are papica gratis de unde sa le dea !
    Asai cand te aliezi cu cine nu trebuie !
    Mai faceti si voi un kamasutra sa uitati de foame !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *