Politică

Premierul Pavel Filip a avut o convorbire telefonică cu omologul său român, Sorin Grindeanu

În cadrul discuției telefonice, Premierul Pavel Filip i-a adresat felicitări omologului său român cu prilejul învestirii în funcția de șef al Executivului de la București și i-a dorit mult succes în responsabila activitate.

Cei doi oficiali au făcut, de asemenea, un schimb de opinii asupra evoluției realțiilor bilaterale și și-au exprimat convingerea pentru intensificarea în continuare a dialogului politic, precum și a colaborării comercial-economice și culturale dintre statele noastre.

Pavel Filip a exprimat recunoștință României pentru suportul constant acordat Republicii Moldova în realizarea eforturilor de modernizare și de integrare europeană a țării noastre. În acest sens, Premierul Pavel Filip a menționat în mod special susținerea acordată în vederea ralierii Republicii Moldova la standardele și valorile europene, în implementarea agendei de asociere cu UE, precum și în realizarea proiectelor energetice, a programelor culturale, educaționale și sociale.

Totodată, Prrim-ministrul Pavel Filip s-a arătat încrezător în dezvoltarea ascendentă a cooperării bilaterale și pe viitor și și-a exprimat disponibilitatea de a colabora srâns cu noua echipă guvernamentală de la București pentru a duce la bun sfârșit proiectele comune deja începute, precum și pentru a iniția unele proiecte noi, care vor contribui efectiv la ridicarea nivelului de trai al cetățenilor noștri și la apropirea continuă de marea familie a națiunilor europene.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *