Economie

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu Vicepreședintele Comisiei Europene pentru energie

Principale subiecte abordate au vizat integrarea Republicii Moldova pe piața energetică, prin dezvoltarea cadrului legal și dezvoltarea interconexiunilor de gaz și electricitate cu UE, precum și stadiul de implementare a angajamentelor asumate, pe dimensiunea sectorială a Acordului şi Agendei de Asociere.

Oficialii au accentuat necesitatea consolidării cooperării privind securitatea energetică, în special diversificarea rutelor şi surselor de aprovizionare. În mod particular, au fost discutate subiecte ce țin de transpunerea pachetului III energetic, extinderea proiectului gazoductului Iași-Ungheni, consolidarea independenţei Agenției Naționale de Reglementare în Energetică de la Chișinău.

Premierul a apreciat eforturile întreprinse de Comisia Europeană şi de vicepreşedintele Maroš Šefčovič, în vederea consolidării securității energetice europene, evidențiind iniţiativa vicepreşedintelui Comisiei Europene de creare a unui cadru de cooperare dedicat regiunii Europei Centrale şi de Sud-Est (grupul CESEC), la care participă și Republica Moldova.

Interlocutorii au discutat care sînt modalităţile concrete de susţinere a R. Moldova în eforturile sale de modernizare a sectorului energetic şi integrare în sistemul regional.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *