Actualitate

Premierul Pavel Filip și Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, au analizat ultimele evoluții în realizarea priorităților de pe agenda bilaterală

Oficialii au discutat subiectele prioritare privind cooperarea bilaterală și ultimele evoluții în realizarea obiectivelor de pe agenda moldo-ucraineană.

Prim-ministrul a menționat că dialogul politic intens dintre state a contribuit la aplicarea cu succes a proiectelor inițiate, între care, demararea controlului comun moldo-ucrainean în punctul de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan-Pervomaisc”.

În context, Premierul a subliniat necesitatea implementării în continuare a documentelor semnate recent la Chișinău, subliniind, în particular, că Republica Moldova a finalizat procedurile de intrare în vigoare a Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor şi obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Oficialii au reiterat importanţa realizării înțelegerilor convenite la nivel înalt, care țin de finalizarea procesului de demarcare a frontierei de stat moldo-ucrainene, valorificarea potențialului de transport, inclusiv prin construcția podului în preajma localităților Soroca și Iampol și restabilirea sectorului de cale ferată „Basarabeasca – Berezino”, dar și pregătirea pentru deschiderea în timpul apropiat a podului dintre localităţile Unguri şi Broniţa.

De asemenea, Pavel Filip și Petro Poroșenko s-au referit la activizarea colaborării în vederea definitivării textului Acordului privind funcționarea Complexului Hidroenergetic Nistrean, precum și la întreprinderea unor măsuri comune pentru protecția ecosistemului bazinului râului Nistru.

În acest sens, Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a confirmat angajamentul ferm pentru realizarea tuturor acțiunilor planificate, pledând, totodată, pentru aprofundarea cooperării comercial-economice și dezvoltarea parteneriatului strategic în interesul cetățenilor ambelor țări.

Sursa: Gov.md

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.