Politică

Premierul polonez: Afirmaţiile precum că R. Moldova europeană este un pericol pentru minorităţi sunt MINCIUNI

Despre aceasta a comunicat premierul polonez, Donald Tusk, într-o conferinţă de presă la Chişinău, după întrevederea cu omologul său moldovean, Iurie Leancă.

Donald Tusk a vizitat Chişinăul în timpul turneului său european, iar după aceasta merge la Kiev, să se întâlnească şi cu liderii politici ucraineni. Oficialul a spus că situaţia din Ucraina arată cât de importantă este stabilitatea politică pentru o ţară.

Premierul polonez a menţionat că Moldova se apropie tot mai mult de Uniunea Europeană şi speră că, în curând ţara, va obţine o perspectivă clară de aderare. Şi Polonia a pornit cândva pe drumul spre UE de la acelaşi nivel ca şi Moldova, iar acum 82% din populaţia acestei ţări spune că este mulţumită că face parte din UE.

Donald Tusk a mai spus că UE insistă pe protejarea drepturilor minorităţilor naţionale, iar afirmaţiile precum că Moldova europeană prezintă un pericol pentru minorităţi sunt minciuni.

Premierul Moldovei, Iurie Leancă, a comunicat că cele câteva ore cât omologul său polonez a fost la Chişinău au permis un schimb de replici important vizavi de situaţia din regiune. Iurie Leancă a subliniat că nimeni nu pune la îndoială faptul că, cel târziu în septembrie, va fi semnat Acordul de Asociere dintre Moldova şi UE, iar autorităţile lucrează acum intens pentru a pregăti cetăţenii să beneficieze la maximum de prevederile acestuia.

Donald Tusk va efectua o vizită de lucru la Chişinău în luna martie.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *