Social

Premierul Poloniei, în vizită la Chișinău: Urmează întrevederi oficiale cu Maia Sandu și Dorin Recean

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, se află joi, 6 aprilie, în Republica Moldova. Astfel, urmează întrevederi oficiale cu șefa statului Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean.

Astfel, conform cancelariei Guvernului polonez, principalele subiecte ale discuțiilor sunt războiul din Ucraina și sprijinul pentru Republica Moldova, acordat în contextul crizei de securitate. De asemenea, se va discuta și despre cooperarea bilaterală în domeniul proiectelor economice și financiare, scrie Realitatea.md.

Inițial, în spațiul public apăruse informații despre vizita premierului Poloniei pe 5 aprilie, menționându-se că acesta urmează să participe la forumul moldo-polonez de investiții. Guvernul, însă, a precizat marți că întrevederile oficiale au loc pe 6 aprilie.

„Polonia este un susținător ferm al țării noastre la UE. Se va aborda agenda bilaterală, cu accent pe dinamizarea legăturilor comercial-economice. (…) Premărgător acestei vizite, va avea loc un forum de afaceri moldo-polonez”, anunța Daniel Vodă.

Menționăm că Morawiecki și Recean urmează să susțină declarații după întrevederea de la Guvernul Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *