CSI / RusiaInternațional

Premierul Poloniei vrea să-l vadă pe Putin ”înlăturat cu totul” de la Kremlin: Dacă Europa și lumea liberă va pierde acest război, vom fi mereu sub amenințare și șantajați de Putin

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că ar vrea să-l vadă pe Vladimir Putin ”înlăturat cu totul” de la Kremlin. „Putin reprezintă o putere brutală”, a mai spus șeful Executivului de la Varșovia, în timpul summitului UE de la Bruxelles.

Dacă Europa şi lumea liberă vor pierde această bătălie, vor pierde acest război, noi nu vom mai fi în siguranţă, pentru că vom fi mereu sub ameninţare şi şantajaţi de Putin”, a declarat Mateusz Morawiecki pentru Sky News, notează Agerpres.

La 24 februarie, Rusia a început un război împotriva Ucrainei, primul act major de agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Polonia rămâne principala ţară de sosire a refugiaţilor din Ucraina. La începutul lunii martie, circa 100.000 de refugiaţi pe zi soseau la frontiera poloneză, dar numărul lor a scăzut, ajungând la aproximativ 20.000 în cursul lunii mai. Până la această oră, în Polonia s-au refugiat peste 3,5 milioane de ucraineni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *