Ultima oră

Premierul R. Moldova este nemulţumit de mersul reformelor din justiţie

În acest context, şeful cabinetului de miniştri a precizat că „nu au fost găsite căile de a-i motiva pe reprezentanţii minorităţilor etnice să înveţe şi să cunoască limba română, pentru a se putea informa de la mass-media moldovenească, dar nu de la cea din Rusia, ca în cele din urmă să ceară aderarea la o structură care nu le va aduce nici un beneficiu”, a precizat premierul, cu referinţă la problema găgăuză.

Prim-ministrul s-a arătat nemulţumit şi de mersul reformelor din justiţie, structurile de forţă şi anticorupţie. „Din acest motiv ne vom abţine de la propaganda electorală, iar în timpul scurt care ne-a rămas până la alegeri ne vom concentra mai mult pe implementarea acestor reforme”, a spus Leancă.

Cu referinţă la relaţiile cu Federaţia Rusă, premierul de la Chişinău a spus că regretă că aceste relaţii au devenit „mai puţin sistematice” şi chiar au fost ratate două întrevederi moldo-ruse la nivel înalt. „Principalul nostru argument este că semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană nu ne interzice să avem relaţii bune cu alte state. Noi vom merge pe calea dialogului diplomatic în relaţiile cu Moscova care cred că se vor ameliora în curând. Iar aceste dialoguri nu trebuie să se reducă doar la nişte declaraţii pe reţelele de socializare, care de multe ori, sunt jignitoare „ , a conchis Leancă.

În cadrul aceleaşi emisiuni, prim-ministrul a criticat dur acţiunile PCRM. „În loc să vină cu propuneri şi idei, aceştia nu au altceva de făcut decât să scoată lumea în stradă. Declaraţiile şi acţiunile lor sunt contrare interesului naţional, iar în contextul geopolitic actual acţiunile lor ar putea fi calificate ca antistatale”, a menţionat premierul.

Iurie Leancă a comunicat că la etapa actuală „relaţiile şi conlucrarea dintre partidele din alianţa de guvernământ sunt cele mai bune”, dar „mai rămâne să ne gândim şi să discutăm. dacă vom merge împreună la alegeri”.

Sursa: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *