Politică

Premierul român se întâlneşte cu rudele răniţilor în incediul de la clubul Colectiv

Întâlnirea este programată să aibă loc la ora 18:00, conform programului transmis presei de Guvern.

Dacian Cioloş i-a vizitat de mai multe ori pe răniţii în incendiul de la Colectiv internaţi în Capitală după preluarea mandatului de premier.

Duminică, numărul morţilor în incendiul de la Colectiv a crescut la 61, după ce s-a anunţat oficial că Ioana Raluca Panculescu a încetat din viaţă într-un spital din Germania.

Tânăra în vârstă de 36 de ani fusese internată la Spitalul Bagdasar Arseni după tragedia din 30 octombrie, iar ulterior transferată cu un avion militar la o clinică din Germania. Ea avea arsuri pe o mare parte din corp şi complicaţii digestive.

Orfană de ambii părinţi, tânăra a fost vegheată în spital de verii săi, iar pentru că aceştia să aibă fondurile necesare a fost lansată pe reţelele sociale o campanie de strângere de fonduri.

În prezent, în spitalele din străinătate mai sunt internaţi 27 de pacienţi români. Ţările în care au fost transferaţi răniţii din clubul Colectiv sunt Norvegia, Elveţia, Germania, Marea Britanie, Israel, Olanda, Austria şi Franţa.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), mai sunt internaţi în spitale din Capitală 23 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi sunt cinci pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" – cinci, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" – trei, la Spitalul Elias – doi, la Spitalul Militar Central – patru, la Spitalul de Urgenţă Floreasca – trei şi la Institutul "C.C. Iliescu" – un pacient.

În urmă incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 34 de persoane au murit în săptămânile ce au urmat.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *