Politică

Premierul român Victor Ponta, INCULPAT în dosarul lui Dan Șova. Urmează trimiterea în judecată

Premierul a fost citat joi, la DNA, după ce, anterior, a cerut să fie audiat. Astfel, Ponta a fost anunțat că s-a pus în mișcare acțiunea penală și , din suspect, a devenit inculpat, ceea ce înseamnă că, în curând, va fi trimis în judecată, spun specialiștii consultați de România liberă.

Tot astăzi, premierul a cerut să nu fie trimis în judecată împreună cu Dan Șova,în dosarul ”Turceni Rovinari”, ci faptele sale să fie disjunse într-un dosar separat. Faptul că procurorii l-au transformat din suspect în inculpat fără a lua măsuri preventive înseamnă că probațiunea a fost finalizată și că urmează trimiterea în judecată, spun specialiștii.

Premierul Victor Ponta este cercetat în dosarul ”Turceni Rovinari” pentru fapte de corupție săvârșite în calitate de avocat. Astfel, arată DNA, Ponta este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, iar Dan Şova este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Premierul mai este urmărit penal și pentru săvârșirea a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru al României, spun procurorii. Astfel, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Şova, în luna august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism.

Prejudiciul stabilit în dosarul "Turceni – Rovinari" constă în obligaţiile fiscale de la care s-ar fi sustras cabinetul de avocatură "Șova și Asociații", reprezentat de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

În acest dosar, DNA a pus sechestru asigurator pe un apartament al lui Victor Ponta, pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei, care ar fi fost produs de senator, prin complicitate la evaziune fiscală.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *