Politică

Premierul Streleț a prezentat astăzi raportul de activitate al Guvernului

Streleț a menționat că raportul a fost prezentat pentru că, situația actuală solicită acest lucru. “Suntem într-un moment de cumpăna, există eventuale intenții ca Guvernul să fie demis și trebuie să calmăm societatea. Cetățenii trebuie să fie siguri că Guvernul a reușit să realizeze deja unele lucruri, dar și va continua să depună efort pentru obiectivele stabilite”, a declarat Premierul.

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat că, în perioada de referință, Guvernul și-a concentrat atenția pe mai multe subiecte de bază, realizînd astfel, numeroase întrevederi și ședințe. “Am demarat restabilirea relațiilor cu partenerii de dezvoltare, am stabilit noi angajamente, am inițiat pregătiri pentru vizita FMI, care va începe la 22 septembrie curent, am stabilit acțiuni privind asanarea situației din sistemul financiar-bancar, dar și privind lichidarea celor trei bănci. De asemenea, am solicitat raportul privind concesionarea Aeroportului, pe care îl vom avea pînă la 25 septembrie. Am avut un dialog eficient cu asiguratorii, oamenii de afaceri, dar și alții, am asigurat menținerea ritmicității achitării salariilor și plăților sociale, am demarat noua strategie anticorupție”, a enumerate Premierul.

Valeriu Streleț a subliniat că obiectivul strategic al Guvernului a fost, este și va fi integrarea europeană a Republicii Moldova.

În acest sens, el a afirmat că a fost stabilit planul de acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere, dar și planul de activitate al Guvernului pentru august 2015 – decembrie 2016.

Premierul a asigurat cetățenii că, Guvernul, pe care-l conduce, își va continua activitatea atîta timp cît va avea susținerea politică a Parlamentului.

Streleț a reiterat scuzele sale publice pentru cetățenii care “au fost nevoiți să iasă la proteste”.

Reamintim că, Guvernul Streleț a fost învestit la 30 iulie curent.

sursa: curentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *