Ucraina

Premierul Ucrainei, despre motivul pentru care întârzie contraofensiva ucraineană

Ucraina se pregătește „cu atenție” pentru noua contraofensivă împotriva forțelor rusești, deoarece asaltul este „foarte important” și trebuie să „aibă succes”, a declarat pentru Sky News premierul ucrainean Denîs Smîhal.

Oficialul ucrainean spune că mult așteptata contraofensivă va fi lansată „doar atunci când va fi momentul potrivit”, fără a spune și când.

„Ucraina plănuiește cu atenție o contraofensivă foarte importantă împotriva forțelor ruse, contraofensivă care trebuie să aibă succes”, a declarat premierul Ucrainei.

În ceea ce privește motivul pentru care durează atât de mult ca Armata Ucrainei să își înceapă oficial contraofensiva, premierul ucrainean a spus: „Ne pregătim cu mare atenție, deoarece este o operațiune foarte importantă și trebuie să avem succes în această operațiune a societății noastre, pentru întreaga lume”.

Aflat în Marea Britanie, Denîs Smîhal a vizitat o zonă de antrenament militar de pe câmpia Salisbury pentru a vedea cum trupele britanice și neozeelandeze ajută la instruirea recruților ucraineni, printr-un program de asistență condus de Marea Britanie și menit să transforme mii de civili ucraineni în soldați. Întrebat dacă unii dintre recruții care se instruiesc vor face parte din contraofensivă când vor reveni în Ucraina, premierul ucrainean a spus: „În această bază de antrenament, viitorii noștri soldați, băieți și fete, au toate cunoștințele și experiențele practice pentru câmpul de luptă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *