Ultima oră

Premierul Victor Ponta: În Europa de Vest se dau sancțiuni dure celor care nu respectă avertizările și pleacă la drum

"Au fost câteva pericole foarte mari, în special în Constanța, unde oamenii nu au ascultat și nu au respectat solicitarea autorităților. Au plecat pe drum și i-am scos azi-noapte din zăpadă. Deci, unde este vorba de responsabilitatea vreunui factor de conducere discut acum la Ministerul de Interne și o să vă anunț, însă nu ratez nicio ocazie să le cer tuturor oamenilor responsabilitate’, a spus premierul, prezent la o conferință organizată de Departamentul pentru Energie.

El a precizat că autoritățile au depus eforturi în cursul nopții să îi salveze pe acești șoferi iresponsabili.

"În momentul în care ești oprit de poliție și treci pe lângă poliție și te duci în viscol, după care suni la televizor că ești blocat, ai și tu o responsabilitate. Evident că azi-noapte s-a muncit și s-a ajuns la oamenii respectivi și au fost salvați, dar n-aș fi vrut să se spună că este vina autorităților că unii nu respectă regulile’, a mai spus șeful Guvernului.

Premierul a adăugat că va da exemple de sancțiuni drastice impuse în alte țări, dar nu a spus concret dacă și în România se vor aplica astfel de amenzi.

"O să mă uit ce se întâmplă în Europa de Vest sau în SUA, care sunt sancțiunile pentru cei care nu respectă avertizările instituțiilor. O să fiți uimiți cât de dure sunt. Adică, instituțiile trebuie să-și facă treaba, dar și oamenii trebuie să respecte legea’, a completat primul-ministru.

Întrebat dacă cei care nu au respectat regulile vor fi sancționați, Ponta a răspuns: "Conform legii. Nu sunt în subordinea mea cetățenii privați. Eu fac doar un apel la responsabilitate".

Sursa: Agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *