Actualitate

PREOT: În ajun de Înviere, oamenii ar trebui să renunțe la consumul de alcool

Dimineața din ajun se va începe cu rugăciune și cu puțină agheasmă și prescură. Este bine ca enoriașii care merg spre întâlnirea cu Dumnezeu prin noaptea Învierii să respecte cu strictele canoanele bisericești și să nu facă excese de orice fel.

Preotul spune că în multe cazuri oamenii pun accentul pe vestimentație, curățenie în curte și în case. Această curățenie ar trebui făcută însă în plan spiritual, „pentru că acolo unde mintea este curată, celelalte lucruri merg bine”.

În ajun de Înviere, oamenii ar trebui să oprească muzica exagerată, filmele deochiate, discuțiile cu oamenii care nu se înscriu în circuitul spiritual, să renunțe la consumul de alcool. Toate acestea se pot înlocui cu muzică duhovnicească, o poezie sau proză, care vor aduce buna dispoziție la sărbătorile de Paști.

„Ziua de ajun trebuie să fie trăită făcând jertfe, ajutoare, rugăciune pentru cei plecați în lumea mare sau în lumea celor drepți. Nu trebuie să cedăm provocărilor care ar știrbi din acea parte sănătoasă a sufletului nostru”, spune parohul Bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla”.

În noaptea Învierii, preotul sfârșește rugăciunea prin sfințirea bucatelor, a ouălor și a păștii. Unii oameni, după ce sfințesc pasca, duc lumina sfântă și finilor de botez sau cununie.

„De Înviere toate trebuie să fie în cantități moderate, și masa, și bucatele de sărbătoare în prima și a doua, și a treia zi. În discuții este binevenit ca oamenii să fie cu bună dispoziție, dar tot fără exagerări. Pentru că asupra a tot ce este mult pierdem controlul și mai apoi aceasta acționează în defavoarea noastră”.

Paștile în acest an este sărbătorit pe 16 aprilie. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *