Actualitate

Preotul din Glodeni care ar fi abuzat sexual un minor – eliberat

Preotul care ar fi abuzat sexual, în vara anului curent, un minor de 11 ani dintr-o localitate din raionul Glodeni a fost eliberat din arest. Decizia a fost luată de Judecătoria Drochia, sediul Glodeni acum o lună. Preotului, suspectat de săvârșirea acțiunilor cu caracter sexual asupra unui minor, îi este interzis să părăsească localitatea de baștină. Informația a fost confirmată de procurorul-șef al Procuraturii Glodeni, Sergiu Mititelu, transmite Jurnal.md.

„La moment, cauza e la urmărire penală, fiindcă este necesar să facem expertiza psihiatrico-psihologică a victimei, care este numită în luna noiembrie. Până nu facem această expertiză, noi nu putem primi o soluție pe caz. – Dar preotul unde este? Tot în arest? – Nu este în arest, instanța l-a eliberat, el este în obligațiune de a nu părăsi localitatea. Am atacat până la Curte, dar toate recursurile procurorilor au fost respinse”, a declarat procurorul-șef, Procuratura Glodeni, Sergiu Mititelu.

În luna iulie curent, după ce cazul a devenit public, episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a emis un decret prin care l-a lipsit pe preot de dreptul de a sluji. Tot atunci, în decret se arăta că Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele cazului pentru a lua o hotărâre definitivă privind aflarea preotului în rândul preoțimii. L-am sunat pe episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, să aflăm dacă a fost luată o decizie în acest sens.

„Noi suntem acum încă în căutarea probelor, vreau să vă spun că aceasta durează, durează și suntem, zic iarăși, în căutarea probelor. Nu cercetăm ca judecata de stat actul silniciei, noi cercetăm doar sminteala ca păcat care a fost provocată. Încă nu aveți o decizie – Încă nu, o s-o știți”, a afirmat episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

Vă amintim că cazul a avut loc pe 24 iulie. Minorul se îndrepta spre casă, când mașina preotului din localitate s-ar fi oprit lângă el. El i-ar fi propus copilului să-l ducă până acasă, dar s-a abătut din drum și l-ar fi dus pe băiat la el acasă, în satul vecin, unde ar fi comis fapta pentru care este acuzat. Unul dintre părinții victimei a fost cel care a anunțat poliția despre acțiunile cu caracter sexual întreprinse de către preotul care slujea în localitate. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 20 de ani de pușcărie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *