Culinar.md

Prepară de Paște o maioneză sănătoasă!

Sosul de maioneză fără ou
4 cartofi
2 țeline de mărime medie
100 ml ulei
sare piper
1 lingură de muștar
1-2 linguri de zeamă de lămâie

Mod de preparare
Spală cartofii și țelina, curăță-i de coajă și pune-i la fiert în apă cu un strop de sare. După ce au fiert, pasează-i bine.

Pasta obținută amestec-o cu muștarul, zeama de lămâie și amestecă adăugând treptat uleiul.

Maioneza astfel făcută este mult mai sănătoasă și sățioasă, iar gustul preparatelor la care o vei folosi va fi unul natural și bun.

Câte calorii are salata de boeuf?
Mesele de sărbătoare sunt pline de bucate, iar excesul alimentar din această perioadă își pune amprenta și asupra sănătății tale.

Când vine vorba de caloriile consumate trebuie să ții cont de faptul că orice lingură de ulei folosită este echivalentul caloric al unei felii de pâine.

Din punct de vedere nutrițional salata de boeuf este un preparat complet care conține legume fierte, carne de pui sau de curcan respectiv porc sau vită. Practic are proteine, lipide și glucide. Poate fi considerată un fel de mâncare sănătos atâta timp cât ai grijă la cantitatea de maioneză adăugată. Evită oul din compoziția ei și pune o cantitate suficientă de ulei cât să lege toate componentele. Nu insista cu decorul din maioneză.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *