Actualitate

(PRESA AMERICANĂ) Localitatea Giurgiulești a renăscut datorită portului din regiune

Jurnaliștii scriu că, la fel ca multe din localitățile rurale din R. Moldova, Giurgiulești a devenit victima migrației: tinerii au plecat pentru a găsi un viitor mai bun, iar bătrânii au rămas în țară.

Situația s-a schimbat odată cu aducerea la viață a portului din regiune. Acum, navele pornesc din localitate și merg în drumul lor către Dunăre. Deși traficul naval intens creează probleme structurii de rezistență a caselor, totuși localitatea a prins din nou viață.

Menționăm că, în 2007 portul a devenit activ, iar în 2012 a fost deschis un mic terminal prin care navele își croiau drum spre Dunăre și Marea Neagră. Ceea ce acum se numește Portul Internațional Giurgiulești, poate primi vase care circulă spre mare.

Potrivit celor de la publicația americană, anul trecut, numărul navelor care au trecut prin portul Giurgiulești a crescut cu 65%. Potrivit directorului general al companiei care are în subordine portul, Moldova nu are nicio tradiție referitor la transportul naval, de aceea a fost mai grea animarea portului.

sursa: nytimes.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *