Internațional

(PRESA FRANCEZĂ) Mai multe GRENADE au fost aruncate în curtea unei moschei din nord-vestul Franţei. Este a doua la număr

Mai multe grenade de exerciţiu au fost aruncate în noaptea de miercuri spre joi în direcţia unei moschei din Şablon, în Mans (nord-vestul Franţei), relatează Ouest France. Una dintre grenade a explodat, fără a provoca victime. Atacul nu a fost revendicat până la această ora. Incidentul intervine în contextul atacului armat de miercuri asupra redacţiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, urmat de mai multe atacuri armate produse în apropierea unor moschei.

Patru grenade de exerciţiu au fost aruncate în direcţia moscheei din Sablons. Una dintre ele a explodat. Nu se înregistrează răniţi iar atacul nu a fost revendicat până la această ora.

Stradă Bertinière, pe care se află moscheea, a fost închisă de poliţie

O grenadă a explodat în jurul orei 0:30, lângă moschee, transmite Le Main Libre.

Poliţiştii sosiţi la faţă locului nu au găsit iniţial nimic. Când au revenit ulterior, joi dimineaţă, la locul incidentului, anchetatorii au descoperit că o grenadă a explodat în incinta moscheei şi că o fereastră a fost spartă de un glonte. Au mai fost descoperite alte 3 grenade intacte.

Menționpăm că, o explozie a avut loc în această dimineață, 8 ianuarie, lângă o moschee din oraşul francez Villefranche-sur-Săône (Rhône), transmite 20minutes.fr. Nu există victime, dar vitrină unui restaurant din apropiere a fost spulberată.

Până la acest moment nu există informaţii despre cauzele exploziei, dar ziarul local Le Progres scrie că pista unei scurgeri de gaze este exclusă în acest moment.

"Mă tem ca explozia să nu fie legată de atentatul de la Charlie Hebdo", a declarat primarul localităţii, citat de Le Progres.

sursa: ouest-france.fr

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *