CSI / Rusia

(PRESA FRANCEZĂ) Vladimir Putin visează să devină la fel ca țarul Nikolai I

Cercetătorul susține că toată lumea se întreabă care sunt scopurile finale ale liderului de la Kremlin. Ce mai scrie presa internațională despre preşedintele Rusiei, dar și despre relațiile diplomatice ale Moscovei aflaţi în cele ce urmează.

Publicația Sky News scrie că Putin nu va accepta ultimatumurile Occidentului, a avertizat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov . Reacția lui Peskov vine după ce oficialii de la Berlin i-ar fi cerut lui Putin să spună până miercuri dacă va accepta noul plan de pace pentru Ucraina.

”Criza din Ucraina a fost provocată de Occident”, a declarat Vladimir Putin pentru un cotidian egiptean, notează BBC. Liderul de la Kremlin a menţionat că au existat încercări de a determina un şir de state, foste membre ale Uniunii Sovietice, să facă o alegere artificială între Rusia şi Uniunea Europeană. Vizita lui Vladimir Putin în Egipt are multiple semnificații, scrie The Guardian. Este vorba despre un semnal că politica externă a celor două țări nu poate fi influențată din exterior. Totodată, experții susțin că, întrucât Egiptul este aliatul tradițional al Washingtonului, Rusia face eforturi din ce în ce mai evidente de a-și extinde influența pe plan diplomatic și economic în această regiune.

Totodată, Business Insider îl citează pe șeful diplomației de la Madrid, Jose Manuel Garcia-Margallo, care spune că Uniunea Europeană a pierdut 21 de miliarde de euro în urma sancțiunilor la adresa Rusiei. În cazul Spaniei, măsurile punitive aplicate Moscovei au contribuit la adâncirea crizei din agricultură și turism.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *