CSI / Rusia

Presa internațională despre întâlnirea de la Minsk: Ambiţiile liderului de la Kremlin nu vor fi potolite prea uşor

Ce îşi doreşte cu adevărat preşedintele Vladimir Putin, se întreabă editorialiştii de la CNN. Instituția americană aminteşte că acordul de pace, semnat anterior la Minsk, s-a soldat cu eşec, iar acest lucru ar putea fi un semn că ambiţiile expansioniste ale liderului de la Kremlin nu vor fi potolite prea uşor.

Preşedintele Ucrainei şi cel al Rusiei şi-au întins mâna înainte de a se aşeza la masa negocierilor de la Minsk, remarcă RIA Novosti. Publicaţia subliniază că cei doi lideri de stat s-au aşezat pe două fotolii amplasate vis-a-vis, în timp ce cancelarul Germaniei şi preşedintele francez au luat loc pe o canapea.

Ucraina dispune de suficient armament pentru a face faţă unui eventual război, însă are nevoie de o strategie potrivită. Constatarea a fost făcută de către analistul militar Simon Veţeman, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Uniunea Europeană îi va oferi Ucrainei un ajutor umanitar suplimentar de 15 milioane de euro, informează agenţia TASS. De la izbucnirea conflictului militar în estul Ucrainei, asistența acordată Kievului de către comunitatea europeană a ajuns la 92 de milioane de euro.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *