Politică

Presa neomarxistă din Moldova, afiliată PAS, îi numește „extremiști” pe majoritatea italienilor care au votat-o pe Giorgia Meloni

Majoritatea presei așa-numite „pro-europene” și „de dreapta” a reflectat manipulator alegerile din Italia. Instituțiile mass-media afiliate partidului de la guvernare, i-au făcut pe italienii care au votat-o pe Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru din Italia – extremiști.

Presa din R. Moldova, afiliată guvernării, este folosită de neomarxiștii din UE pentru a compromite orice partid care își asumă valurile patriotice. La nivel european, PAS este parte a PPE, iar Partidul Giorgiei Meloni, Frații Italiei este parte a Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, unde ea este președinte.

Frații Italiei este un partid politic național-conservator de dreaptă din Italia.

Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni au 62 de mandate în Parlamentul European fiind principalul grup parlamentar conservator din UE, având ca obiectiv reformarea UE.

Giorgia Meloni: Atacurile împotriva mea sunt organiza de stânga politică, care conduce Europa

Ea îmi spune că este vorba de o campanie de denigrare a adversarilor săi politici, care sunt „foarte bine înfipți” în centrele de puterii: în special Partidul Democrat postcomunist, care se află în sondaje imediat după Frații din Italia, dar care nu are aliații necesari pentru a forma o coaliție câștigătoare. ‘Să recunoaștem’, spune ea. ‘Atacurile concertate în succesiune rapidă [împotriva mea] nu pot avea decât un singur director. Stânga controlează cultura. Este curentul mainstream. Nu doar în Italia.

Este atât de revoltată de acuzația de fascism, încât săptămâna trecută a trimis o înregistrare video corespondenților străini aflați în Italia, în care atestă în trei limbi că nu este fascistă și că nu reprezintă o amenințare la adresa democrației. (The Spectator, august 2022)

Amintim că în urmă cu 2 săptămâni, în Suedia, au fost organizate alegeri Parlamentare, ca și în Italia, victoria a fost de partea conservatorilor patrioți. Presa pro-guvernamentală din Chișinău, i-a numit și pe suedezii… extremiști.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

 1. Asta in nici un an isi frange gatul. Economic, Italia, este cam in situatia Greciei de acum ceva ani. Au ajuns la datorii de 150% pib si tot se adancesc.
  Pe timp de criza majora au venit la putere pe un program populist imposibil de realizat. Mai cunoastem noi cazuri.
  Berlusconi a fost un dezastru, Salvini a fost un dezastru, singura entitate care a prosperat a fost Mafia.
  Om trai si om vedea.

  1. Nu-s la 150, dar la vreo 130, si nu creste dar e la acelasi nivel de vreo 8 ani. Japonia are 240% si ce? Iar subiectul nu e despre asta, ci despre presa „de dreapta„ din MD, care e finantata din granturile UE și care si-a asumat ideologia stingista care domina la Bruxelles.

 2. Corect au votat italienii (printer altele, și suedezii). Lasă să încerce Giorgia Meloni să miște carul din loc… După ea încă cineva. ”…Stânga politică, care conduce Europa…” aleargă înaintea trenului. Nu e gata defel omenirea pentru a-și asuma ideologia stângistă. Poate peste vre-o mie – două mii de ani…

  1. Eu sunt un om de dreapta dar in perioada de criza nu prea ai ce sa misti, doar sa mai limitezi din pierderi.
   Italia prin PNRR are 200 mld de la UE.
   Cam cu banii aia se mentine la linia de plutire.
   La precedenta criza Berlusconi a fost dat jos tot pe fondul nemultumirii populatiei. Credeti ca acum in tripla criza are solutii?
   Astia sunt tot un fel de AUR ai nostrii. In afara de „Pe ei,pe ei,pe mama lor” nu prea stiu altceva.
   Nu va ganditi ca electoratul italian este prea diferit de al nostru. Au si ei bombardierii lor pe langa care ai nostrii sunt academicieni.

 3. Deja citeam pe un site de stiri ca printre votantii doamnei pe fb au aparut liste negre cu scriitori si jurnalisti italieni csre trebuiesc sa fie dati afara din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *