CSI / Rusia

Presa olandeză, ‘sub șoc’ și denunță ‘o crimă îngrozitoare’ atentatul asupra avionului malaezian din Ucraina

"Sub șoc", titrează cotidianul popular Algemeen Dagblad, în timp ce Telegraaf evocă "o crimă îngrozitoare" și "un atac terorist". "Un val de tristețe și de neputință", scrie la rândul său cotidianul de centru-stânga Volkskrant.

Imagini cu carcasa avionului sau cu pașapoarte olandeze găsite în Ucraina, hărți explicative, fotografii cu victime sau cu apropiați ai lor în lacrimi la aflarea teribilei vești — ziarele nu au consacrat doar prima pagină tragediei, ci ample dosare.

Circumstanțele prăbușirii sunt încă neclare, în timp ce responsabili americani au dat asigurări că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer. "Cine a doborât zborul MH17 deasupra Ucrainei?", se întreabă Algemeen Dagblad.

Avionul companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit într-o zonă controlată de rebelii proruși. Kievul și rebelii s-au acuzat imediat reciproc că se află la originea lansării rachetei.

Cotidianul NRC este mai prudent și susține: "Există în primul rând multe întrebări și nu există încă niciun răspuns la niciuna dintre ele". "A fost MH17 doborât și, dacă da, de către cine?" sau "ce spun Ucraina și Rusia pe subiectul prăbușirii?".

Volkskrant mai scrie că este vorba "de una din cele mai mari catastrofe aeriene din istoria Olandei".

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *