Social

Presa rusă: Camioane din mai multe țări, inclusiv din Moldova, au primt interzis în Polonia. Vehiculele s-au întors în Belarus

Camioane din mai multe țări, inclusiv din Republica Moldova, au primit refuz de a intra din Belarus în Polonia, conform TASS. Anterior, autoritățile de la Varşovia anunțau că deplasarea camioanelor și tractoarelor prin punctul de control Kukuryki nu se va permite, dar s-au făcut excepții pentru șoferii de vehicule înmatriculați în statele UE și Asociația Europeană a Liberului Schimb.

Presa de stat de la Moscova afirmă că la Kukuryki, punct de control din Belarus, polonezii au întors camioane înmatriculate în Kazahstan, Kârgâzstan, Serbia, Moldova, Uzbekistan, Turcia și Macedonia. Anunțul a fost făcut miercuri de autoritățile vamale de la Minsk, potrivit Realitatea.md.

„Restricționarea traficului prin Kukuryki nu a fost ceva nou pentru Belarus, dar a afectat subiecții activității economice externe înregistrate în Kazahstan, Kârgâzstan, Serbia, Moldova, Uzbekistan, Turcia, Macedonia și alte țări, transportatorii care au ales tronsonul belarus-polonez pentru a călători în Uniunea Europeană. De la intrarea în vigoare a restricției, partea poloneză a returnat deja în Belarus 17 camioane aparținând transportatorilor din aceste țări”, spune Minskul.

Deocamdată, ministerul de Externe de la Chișinău nu a comentat informațiile. Pe parcurs revenim cu mai multe detalii la subiect.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *