CSI / RusiaInternațional

Presa rusă contrazice imaginile și susține că nava „Minsk” va reveni în Marea Neagră

Nava de desant „Minsk”, distrusă în timpul atacului ucrainean cu rachete asupra șantierului naval din Sevastopol, este în curs de reparații pentru a fi redată în serviciul forțelor navale ale Rusiei, scrie TASS, cea mai cunoscută agenție de presă a statului rus, transmite Hotnews.

Citând o sursă anonimă din cadrul „complexului militar-industrial”, TASS notează că diferitele compartimente ale navei „Minsk” sunt în prezent curățate și că „volumul lucrărilor de reparații viitoare este în curs de evaluare”.

Vă amintim că imagini apărute în mediul online imediat după atacul ce a avut loc pe 13 septembrie au arătat că nava are șanse minuscule să mai revină în serviciul Marinei Ruse.

„Confirmarea vizuală indică acum că nava de debarcare „Minsk” din clasa Ropucha a fost distrusă, nu doar avariată”, nota la momentul respectiv și Oryx, cunoscutul site care monitorizează pierderile suferite de ambele părți ale războiului din Ucraina.

În afară de nava de desant în timpul atacului a fost avariat și submarinul „Rostov-pe-Don” din clasa KILO.

„Submarinul are daune minore care nu i-au afectat coca robustă. Remedierea acestora poate crește doar puțin timpul în care submarinul este supus reparațiilor programate”.

Vinerea trecută forțele ucrainene au atacat cu rachete și sediul marinei ruse din Marea Neagră, reușind să lovească clădirea aflată în orașul-port Sevastopol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *