ActualitateExterne

Presa rusă dezvăluie numele soldatului american arestat pentru furt

Un soldat american care a fost reţinut în Rusia sub acuzaţia de comportament infracţional a fost arestat la decizia unui tribunal din Vladivostok pentru acuzaţii de furt, a anunţat marţi agenţia de presă RIA, aflată sub controlul statului. Citând biroul de presă al instanţei, RIA a precizat că soldatul, pe care instanţa l-a identificat ca fiind Gordon Black, va fi reţinut până la 2 iulie, relatează Reuters, potrivit news.ro

“Tribunalul districtual Pervomaiski din Vladivostok l-a arestat pe soldatul american Gordon Black în temeiul articolului pentru furt (din Codul penal al Rusiei)”, a declarat RIA, citând-o pe purtătoarea de cuvânt a tribunalului.

Armata americană, care a declarat luni că a fost informată despre reţinerea bărbatului, nu l-a numit oficial pe soldat.

Un oficial american care a vorbit sub rezerva anonimatului a declarat că soldatul avea baza în Coreea de Sud. Un alt oficial american a declarat că soldatul a fost acuzat că a furat de la o femeie.

Cotidianul rusesc Izvestia, citând o sursă anonimă, a declarat că sergentul din armata americană din Coreea de Sud a cunoscut pe internet o femeie din portul Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei. Izvestia a afirmat că cei doi au locuit împreună o perioadă de timp şi că el a furat 200.000 de ruble (2.196 de dolari) de la ea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *