Război

Presa rusă recunoaște că Armata Ucrainei avansează fulgerător în regiunea Herson / Se prefigurează o nouă înfrângere de proporții

Trupele ucrainene avansează în regiunea Herson, cucerind mai multe sate.

Corespondentul militar rus Roman Saponkov a raportat că trupele rusești au fost nevoite să părăsească satele Oskorivka și Zolotaya Balka, situate pe malul vestic al rezervorului Kkhovka, în timp ce forțele armate ucrainene își continuă ofensiva mai la sud. Militanții au publicat o fotografie a intrării în satul Kreșcenivka, la vest de rezervor. Corespondentul militar Akim Apachev enumeră alte sate capturate de forțele armate ucrainene.

Corespondenții militari raportează, de asemenea, lupte pentru satul Dudcianii, care se află la aproximativ 30 de kilometri sud de fosta linie de front, ceea ce înseamnă că avansul militanților este impresionant și a avut loc practic într-o singură zi. Capturarea localității Dudcianii deschide drumul spre Berislav, Novaia Kahovka și Herson, a declarat Apachev.

Între timp, Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației regionale de stat din Herson, continuă să afirme că “situația este pe deplin sub control”, deși a recunoscut avansul până la Dudcianii, adică o avansare de 30 (!) de kilometri.

Corespondentul militar Iurii Kotenok remarcă avansarea rapidă a forțelor armate ucrainene. A început când parașutiștii noștri au fost încercuiți și amenință că AFU va ieși să traverseze barajul Kahovka. El crede că inamicul va încerca să cucerească mai întâi barajul și apoi Novaia Kahovka.

Observatorul Boris Rozhin se teme că și aici situația ar putea deveni critică în viitorul apropiat. În cazul în care tendințele actuale se dezvoltă, problema controlului comunicațiilor ar putea deveni o chestiune urgentă, cu o repetare a motivelor care au dus la retragerea din Izium și Liman.

Potrivit Military Chronicle, militanții desfășoară o puternică ofensivă cu tancuri, pătrunzând spre Berislav. Forțele AFU sunt estimate la aproximativ 3-4 batalioane mecanizate și cel puțin un batalion complet de tancuri (peste 100 de MBM în total).

Zelenski, a revendicat capturarea mai multor sate din nordul regiunii, care se află la vest de râul Nipru, la aproximativ 10 kilometri sud de pretinsele „noi” hotare ale F. Ruse. Trupele ucrainene au cucerit astfel sute de kilometri pătrați de teritoriu.

Mulțumit de rezultate, Zelenski a ironizat în discursul său referendumul și includerea regiunilor în Rusia. El a spus că primește rapoarte de la armată de două ori pe zi, iar în ultimele zile cea mai mare parte a rapoartelor este o listă a așezărilor ocupate, iar aceasta este deja o tendință. Rusia a organizat referendumuri, iar trupele regimului său ocupă teritorii unde îi vor masacra pe toți cei care au susținut Rusia.

Militanții ar fi lansat, de asemenea, un atac asupra Davidov Brod, la granița de nord-vest a regiunii, dar au fost respinși puternic și s-au retras.

Prim-adjunctul ministrului informațiilor din DNR, Daniil Bezsonov , este convins că în următoarele zileu ucrainenii vor începe să avanseze și în alte zone.

Canalele de telegramă ucrainene au declarat că Kievul trimite rezerve din Odesa în direcția Herson. Până în prezent, forțele armate ucrainene au avansat 30 de kilometri, dar nu au luat încă un punct de sprijin, astfel că ocupanții ruși mai au încă o șansă de a-i lua la “încercuire”. Dar Zelenski cere să continue ofensiva.

Cu toate acestea, Statul Major al AFU propune să lanseze mai multe contraofensive de-a lungul întregii linii de front, în primul rând în sud, profitând de momentul oportun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *