CSI / Rusia

Presa rusă: Studenților de la Institutul de Aviație din Moscova li se refuză eliberarea diplomelor de absolvire dacă nu semnează ordinul de mobilizare în armată

Studenților de la una dintre cele mai bune universități din Rusia li se refuză eliberarea diplomelor de absolvire dacă nu semnează ordinele de mobilizare, scrie site-ul rusesc independent Vertska.

Viitori absolvenți ai Institutului de Aviație din Moscova au declarat că nu li se semnează certificatele decât dacă sunt de acord să se înroleze în armată.

„Diploma nu este eliberată până când nu semnezi citația. Chiar în biroul în care se eliberează diploma stă ca un comisar militar”, a declarat un student pentru Vertska:

Iar un alt student a spus: „Împreună cu diploma, ei îți cer să semnezi imediat agenda”.

„Acest lucru este pentru cei care au studiat ca specialist timp de 5,5 ani”.

Unul dintre studenți, care a mers deja la biroul de înmatriculare militară pe o astfel de agendă, a spus că acolo s-a încercat să-l recruteze pentru serviciul contractual.

„Se încearcă să facă astfel de oameni cu studii superioare, să încheie un contract. Și mai cu seamă cu obrăznicie, vii la biroul de înmatriculare cu acestă agendă și ei spun imediat, mergi acolo și semnează un contract ”, a spus absolventul, adăugând că a refuzat oferta.

De asemenea, se crede că acest lucru face parte din planul mai amplu de mobilizare al Rusiei, care prevede ca mii de tineri să fie înrolați în armată în întreaga țară, notează sursele citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *