Internațional

(PRESA STRĂINĂ) Dacă Obama înarmează Ucraina, ar izbucni al Treilea Război Mondial

Situația din Ucraina tinde să escaladeze din nou, cu implicații nucleare, conform unui comentariu apărut în presa americană.

„Aceasta este o situație serioasă care ar putea duce cu ușurință la un război mondial, ce ar putea deveni nuclear rapid”, comentează jurnalistul american. Autorul articolului mai notează că SUA nu ar trebui să se implice puternic în conflictul din Ucraina întrucât nu îi cunoaște cu exactitate toate substraturile.

„Călătoresc des în Ucraina. Călătoresc des la Moscova. Ucraina are o lungă și torturată istorie cu Rusia pe care majoritatea americanilor nu o înțeleg. Cum putem gestiona un război precum acesta când este posibil că noi să nu avem o înțelegere completă a situației și a istoriei ce a dus conflictul din Estul Ucrainei în punctul în care este astăzi?”, comentează acesta.

Todd Wood mai subliniază că Ucraina ocupă un loc aparte în istoria Rusiei și crede că SUA ar cădea în capcana lui Vladimir Putin în cazul în care Ucraina va beneficia de arme suplimentare din Occident.

„Sunt pentru democrație și pentru dreptul oamenilor de a-și alege propriul destin. Trebuie să spun că am inimă frântă. Nu este ușor să spui „Ok, hai să mergem să omorâm ruși în Ucraina și să facem un loc mai bun”. Vor fi consecințe serioase din partea Rusiei, o țara împânzită cu arme nucleare moderne și xenofobie națională. Sunt îngrijorat că înarmarea Ucrainei ne-ar face să picăm direct în capcană lui Putin. Acum, el va avea un inamic real pentru a ține ochii populației sale departe de mizeria economică”, arată Todd Wood.

Din acest motiv, autorul articolului îndeamnă la înțelepciune. „Părerea mea este că există alte căi pentru a stopa Rusia decât înarmarea Ucrainei de către SUA. Spre exemplu, am putea să le oferim fonduri secrete ucrainenilor pentru a se înarma singuri. Aceasta este o situație serioasă și ar putea duce cu ușurință către un război mondial ce ar deveni nuclear rapid. Vladimir Putin a spus des Vestului să nu uite că Rusia are arme nucleare. Problema este că el va dori să le folosească”, a conchis jurnalistul.

sursa: independent.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *