CSI / Rusia

Presa străină: Ruşii de rând sunt convinşi că vine sfârşitul Europei

Dar există o ţară care „crede că toate acestea sunt insuficiente şi acum se gândeşte cum să facă că bătrânul continent să colapseze mai repede, deşi, înainte, această ţară spunea că este parte din Europa”.

Astfel, în ultimii ani, „mass-media controlată de stat din Rusia a trimis în Germania armate de corespondenţi speciali pentru a ilustra sfârşitul lumii vechi. De exemplu, pe postul de stat Pervii Kanal, zece minute ziariştii trimişi în Germania au vorbit despre cum imigranţii au răpit şi timp de 24 de ore au violat o faţă vorbitoare de limba rusă din Germania, deşi poliţia susţine că nu a existat un astfel de caz”.

Tabloidul „Komsomolskaia Pravda” citează cuvintele unei nemţoaice pe nume Birgit, care a trăit mulţi ani în SUA, iar acum s-a întors în Germania, pentru că „America albă” a ajuns la sfârşit şi, în curând, „va fi război civil între albi şi negri”.

Vreţi mai mult? Birgit spune dezgustată reporterilor ruşi cum a căzut din „puţ în lac”, pentru că patria ei s-a transformat într-o „Germanie arabo-africană”, şi că acum se uită cu speranţa spre Rusia şi PuTin, care să facă ordine. Titlul articolului sună în felul următor: „Dragii noştri ruşi, când veţi sosi la Berlin?”

„Desigur, putem rade cât cuprinde (…) Dar imaginea insuflată de Rusia despre Europa intrată în putrefacţie exercită un rol de politică internă” – continuă publicaţia. Acest lucru poate fi văzut şi în faptul că ziarele pro-Kremlin au luat din nou în colimator cuvântul „liberal”. „Ei spun că liberalii sunt de vină pentru toate nenorocirile Rusiei din anii ’90. Şi acum ei au dus de asemenea şi la prăbuşirea Europei (…) Apropo, vederea distorsionată despre liberalii europeni se încadrează în imagine, pentru că dezbaterea despre refugiaţi în Europa nu este altceva decât un avertisment pentru ruşii înşişi”.

Între timp, săptămâna trecută, Putin a „aruncat” alte grozăvii despre Europa. Astfel, în timp ce participa la Congresul European Evreiesc, preşedintele acestuia, Moshe Kantor i-a spus lui Putin că evreii europeni se tem pentru ei cum nu s-au mai temut de la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial și că de aceea pleacă din Europa.

„Pare a fi o problema gravă, dar Putin a folosit-o în scop propriu, lansând un apel către toţi evreii să vină în Rusia, în acelaşi timp menţionând că, în prezent, situaţia evreilor din Rusia este, probabil, cea mai bună din Europa” – spune publicaţia, reamintind că evreii din Rusia se confruntă cu antisemitism la scară largă, iar mass-media lui Putin nu oboseşte să-i acuze pe evrei de tot răul din lume. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *