Ucraina

Presa ucraineană: Ministrul ucrainean al Apărării va fi demis din funcție în viitorul apropiat

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, va fi demis în viitorul apropiat, iar în locul său ar putea fi numit șeful Fondului Proprietății de Stat, Rustem Umerov, scrie publicația ucraineană Pravda.

Astfel, potrivit unor surse care au preferat anonimatul, Parlamentul urmează să examineze săptămâna viitoare demisia actualului șef al departamentului de apărare.

Numirea ministrului Apărării este atributul președintelui. În consecință, Verhovna Rada numește și demite ministrul la cererea acestuia. Până atunci, interimatul va fi asigurat de primul ministru adjunct al apărării, generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk.

Potrivit sursei citate, Reznikov este luat în considerare pentru postul de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie.

Cel mai probabil candidat pentru locul lui Reznikov este actualul șef al FSMU, Rustem Umerov, dar la moment nu a fost luată o decizie finală.

„Pentru ca să înțelegeți, nu se pune problema dacă este necesar să-l înlăturăm pe Reznikov – este necesar. Dar întrebarea este pentru cine? Și aceasta s-a dovedit a fi o problemă reală. Ministerul este foarte complicat, există foarte puțini potențiali candidați viabili”, a declarat pentru Pravda o sursă de rang înalt apropiată de biroul președintelui.

La 10 august, potrivit Ukrainska Pravda, citând sursele sale, a raportat că președintele Volodimir Zelenski căuta un înlocuitor pentru Oleksii Reznikov ca ministru al apărării al Ucrainei. Cel puțin doi candidați au fost luați în considerare.

La 28 august, Oleksii Reznikov a declarat că el și președintele ucrainean au discutat despre posibilitatea numirii acestuia într-o altă funcție, dar decizia trebuie luată de însuși de Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *