Ucraina

Presa ucraineană: Primarul orașului Odesa a fost arestat

Primarul din Odesa, Ghennadi Truhanov, a fost arestat, a anunțat Procuratura Specializată Anticorupție din Ucraina, joi, pe canalul său de Telegram, potrivit UNIAN.

”Primarul orașului Odesa a fost arestat. Detalii mai târziu”, se arată în comunicat.

Astfel, potrivit procuraturii, Curtea Supremă Anticorupție a Ucrainei i-a aplicat lui Trukhanov o măsură preventivă sub formă de arest pentru două luni cu o alternativă la cauțiune de 13,6 milioane de grivne (aproape 372 de mii de dolari) în cazul deturnării fondurilor bugetare atunci când primăria a cumpărat sediul uzinei „Kraian”. Instanța a admis parțial cererea procurorului, deoarece suspectul nu a plătit cauțiunea stabilită anterior, a precizat parchetul.

La 25 aprilie, Curtea Supremă a stabilit cauțiunea pentru primarul din Odessa la 30,86 milioane de grivne (844.000 de dolari) și, de asemenea, a dispus ca acesta să predea pașaportul străin și să poarte o brățară electronică.

Truhanov a fost inculpat la 13 februarie 2018. Potrivit procuraturii, în septembrie 2016, Primăria Odesa a cumpărat clădirea uzinei Kraian pentru 185 de milioane de grivne (6,6 milioane de dolari la cursul de schimb de la acea vreme) de la o entitate privată, care a cumpărat-o la o licitație organizată de lichidatorul companiei pentru 11,5 milioane de grivne (410 mii de dolari) la începutul anului. Firma-vânzător a încercat să transfere fondurile primite de la autoritățile orașului către o companie cu semne de fictivitate.

La 9 iulie 2019, tribunalul districtual Malinovski din Odessa l-a găsit pe Truhanov și mai mulți oficiali ai consiliului local al orașului nevinovați, dar procuratura a făcut apel. La 11 februarie 2021, camera de apel a CCSC a anulat achitarea tuturor inculpaților din acest caz, trimițându-l pentru un nou proces.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *