Social

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu celebra actriță americană Kristin Davis, ambasadoarea UNHCR

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit recent cu Kristin Davis, ambasadoarea Bunăvoinţei a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR). Șefa statului a discutat cu Kristin despre munca pe care o face ca să ajute refugiații din diferite țări, despre modalitățile cum poate fi atrasă mai bine atenția comunității internaționale și a presei internaționale la nevoile refugiaților, dar și a mobiliza mai multe acțiuni de sprijin și asistență umanitară, potrivit Realitatea.md.

„Am vorbit și despre cum țara noastră este afectată de consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei, despre cum am făcut față crizei umanitare de la începutul invaziei, despre măsurile de ajutorare și de protecție a refugiaților întreprinse de Guvernul de la Chișinău și, mai ales, despre cetățenii, care au ajutat și continuă să îi ajute cu inima deschisă pe refugiații ucraineni”, a declarat Maia Sandu.

Împreună cu Kristin Davis, șefa statului a fost la Centrul Comunitar „151”, unde femeile din Ucraina le-au povestit despre dramele trăite în țara lor natală, despre cum și-au pierdut pe cei dragi și au fost nevoite să lase toată agoniseala, ca să se salveze pe ele și copiii lor din calea războiului.

„Ne-au vorbit și despre viața lor din Moldova și despre cât de tare vor să revină acasă, la Odesa, Nikolaev, sau Herson. Le-am spus că sunt persoane deosebit de puternice, că rezistența și curajul poporului ucrainean ne inspiră, și că avem pacea în Moldova și datorită lor”, a menționat președinta.

Vă amintim că vineri, 15 septembrie, Kristin Davis, actriță de renume internațional și Ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, a vizitat Republica Moldova pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni și cu comunitățile gazdă moldovenești.

În cadrul vizitei, Kristin Davis a vizitat mai multe structuri de sprijin locale, disponibile pentru grupurile vulnerabile, inclusiv pentru refugiați.

De asemenea, actrița s-a întâlnit cu femeile refugiate angajate la un centru comunitar, care oferă asistență femeilor și copiilor aflați în situații vulnerabile, inclusiv refugiaților și minorilor neînsoțiți. De când au fost forțate să își părăsească casele în 2022, femeile și-au găsit refugiu și speranță prin munca lor. Ele colaborează cu comunitățile gazdă pentru a sprijini populația locală.

Kristin Davis este alături de UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, din 2014. Ea a călătorit în Uganda, Republica Democrată Congo, Rwanda, Kenya, Africa de Sud, Bangladesh și Republica Moldova pentru a afla mai multe despre activitatea UNHCR și despre situația refugiaților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *