Politică

Președinta Maia Sandu și-a încheiat vizita la summitul CPE de la Granada, unde a reconfirmat aspirațiile europene ale Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat joi la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de prim-ministrul Pedro Sánchez în orașul spaniol Granada. Evenimentul a reunit peste 40 de șefi de stat și de guvern și conducătorii instituțiilor europene, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Astfel, în timpul reuniunii, președintele le-a vorbit liderilor europeni despre faptul că Moldova este în prima linie a luptei pentru democrație, iar aderarea la UE este singura cale să ne protejăm democrația. În marja summitului, șefa statului a avut conversații cu președintele României, Klaus Iohannis, președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului Europene, Charles Michel și prim-ministru al Țărilor de Jos, Mark Rutte. 

De asemenea, Maia Sandu a participat la programul cultural găzduit de familia regală a Spaniei, Regele Filip al VI-lea și Regina Letizia, la Palatul Alhambra din Granada – un important monument de arhitectură maură din Spania.

img23007869
img23007869
img23007869
img23007869
img23007869

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *