Politică

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vine în Republica Moldova

Mâine, oficialul european va ține un discurs în ședința plenară a Parlamentului. În aceeași zi, Anne Brasseur va vizita regiunea transnistreană.

Înainte de vizita la Chișinău, Anne Brasseur a declarat că o bună parte dintre angajamentele Republicii Moldova asumate după obținerea statutului de țară membră a Consiliului Europei (CE) rămân încă neîndeplinite.

„Vizitez Moldova acum, nu în apropierea alegerilor, tocmai pentru că nu doresc să intervin în dezbaterea publică despre alegeri și să influențez electoratul. Nu este rolul meu să dau sfaturi populației. Fiecare țară decide cum se autodefinește, cum își stabilește politicile. Iar dacă țara este membră a Consiliului Europei, iar Republica Moldova este membră a CE, trebuie să ia aceste decizii politice în concordanță cu angajamentele pe care și le-a asumat când a devenit membru al CE. Rolul nostru nu este să criticăm sau să învinovățim pentru asta, ci să oferim sprijin pentru ca în beneficiul populației, al democrației, al domniei legii, instituțiile să fie din ce în ce mai solide”, a declarat Anne Brasseur.

Oficialul european a mai spus că a fost de acord cu Delegația Republicii Moldova la APCE și cu ambasadorul țării pe lângă Consiliul Europei să ne viziteze țara, care se află într-o situație delicată din cauza poziției geografice.

sursa: jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *